Arga fransmän, tunnelbanestationer och en jävla massa trappor!

Ja, vår resa till Paris blev något helt utöver det vanliga, orkar dock inte skriva allt.

Vårt första möte med Paris underjord, nämligen tunnelbanan var väl inte riktigt som vi hade tänkt oss, har under flera månaders tid, innan denna resa tjatat om att vi ska hålla ihop och att ingen får komma bort från varandra. När vi väl kommer dit, vad är det första som händer? Jo, Kristina kliver på vagnen och dörrarna går igen och snart ser vi bara tunnelbanan försvinna in i mörkret. Visst hittade vi tillbaka till varandra ganska snabbt strax efter, men det är rätt skrattretande att det ska hända innan man ens hittat till hotellet. Vi förstod ganska snart att man överskattat tunnelbanedörrarna, de går visst igen lite som de vill oavsett om någon är på väg ut eller in genom dem.

Jag däremot hade den stora turen att bli sjuk på denna resa, feber, huvudvärk och halsont (som nu när jag kom hem visade sig vara Streptokocker). Men som sagt så hade man ju inte kommit till Paris för att ligga på hotellrummet, även om det kändes som om det var just det man skulle behöva. Nej för Eiffeltornet måste man ju bara se. När vi kom dit var det sån lång kö så innan vi hade fått chansen att åka hissen upp måste vi vänta mellan 1,5-2 timmar! Man fick ta trapporna upp till andra våningen om man ville, så det gjorde vi, men eftersom inte jag var alltför pigg så stannade jag och gick ner någonstans mellan första och andra tror jag. Sen väntade jag på de andra där nere.

På söndagen åkte vi på en 2 timmar lång busstur, den tog oss till bl.a. Triumfbågen, Eiffeltornet (igen), Notre Dame m.m.

Ja jag tror allafall aldrig att jag har åkt så mycket tunnelbana som jag gjort denna helg och alla dessa trappor! Har man inte fått benmuskler nu kommer man aldrig få det. image7


Möta våren i Paris

Mickan skrev i senaste inlägget att hon ville veta mer om min Parisresa. Jo se du lilla vän, det är så att jag och mina arbetskamrater vann ett "Kvalitetspris" alltså vi var det bästa arbetsplatsen i Bergs kommun, för det fick vi en check på 25.000 kronor att göra vad vi ville med. Och som vi har diskuterat dessa pengar, alltifrån Selma Lagerlöf spa till Rom, men till slut kom vi fram till att Frankrike skulle vara underbart att se. Så nu på fredag den 11 maj drar vi iväg på en weekendresa till Paris. Jag som inte varit utomlands på fyra år (förrutom Åland på en kryssning som knappast räknas) börjar få lite smått resfeber.

Idag ska jag iväg och jobba för tredje kvällen i rad, det går bra så länge man jobbar med folk som man trivs med, och det gör jag!

A D J Ö K E N  S A  F R Ö K E N  M E D  G Ö K E N !  (Enligt mina barn heter jag "fjöken" eller "jika")

Tradera

Har nu gjort mitt första köp på den berömda auktionssajten Tradera. Mitt fynd blev en parfym som jag länge letat efter vid namnet "Giorgio Beverly Hills" för den ringa summan av 304:-

Det var bara det jag ville säga...snart åker vi till Paris, kuligt!

Duschen nästa. Byebye!