Kylskåpsrengöring och semmelbak!

Hittade en jättebra husmorstråd på familjeliv.se där alla delar med sig av massa tips i hemmet, jättebra och värdefull! Så nu har jag satt igång med att skura ur kylskåpet.
Har också hunnit med att baka semmelbullar till Norsgården imorgon, dom blev faktiskt bra trots att jag aldrig bakat det förut, hehe.

På torsdag ska vi in på Terry Evans på gamla teatern, hoppas det blir likande intressant som förra gången.

Nej nu ska jag fortsätta med kylskåpsrengöringen.

Utmanad av Sara

Utmanad av http://www.frokenmamsen.blogg.se


Skriv 5 otäcka saker att äta och skicka den dåliga maten till 5 andra bloggare som utmaning och se om de vågar äta den.


Saras otäcka:
1. Stuvad potatis -
Helt okej, men inget jag har lagat själv någon gång.
2. Blodpalt - Palt och fläsk, mums!
3. Brö´sull - Och det är??
4. Klappgröt - Har aldrig smakat men det låter inte som någon höjdare, är det den som är rosa??
5. Doppa macka i diverse drycker som t.ex. te eller O´boy - Åh så gott!!


Mina otäcka:
1. Pölsa
2. Pannkaka
3. Köttsoppa
4. Spagettisoppa (Minestrone eller vad det heter)
5. Mannagrynspudding med saftsås *ryser*


Jag utmanar:
Emelie
Elle
Ida
Felicia
Tea
...dom som känner sig manade!

Silver-städ

Morgonen började ganska lugnt, vakande vid 7 först men kände att det hade varit dödsstraff på att gå upp då så vi låg kvar och kollade på film, läs: Micke kollade på film och jag sov. Klev upp lagom till att skidskyttet skulle börja för att se Sverige ta silver, jättekul. Sen har jag bytt gardiner i köket, oljat in köksbordet och städat lite överallt. Micke har varit ute med snöslungan över en timme men nu är han inne och håller på att dammsuga och jag ska väl se om vi ska ta oss något att äta. Sen blir det nog fortsatt städning, får ju besök till veckan!


Fullt upp

Idag kokar jag gulaschsoppa, igår bakade jag 100 bullar, i förrgår gjorde jag tigerkaka...Vad göra imorgon?

V.37

Ja idag går jag in i vecka 37 (36+0), helt sjukt! Om en månad kanske vi har vår lilla bebis hos oss. Igår på alla hjärtans dag var det precis en månad till BF.

Minja är just nu en väldigt billig hund. Hon lyckas på något vis hoppa upp på diskbänken, få tar i disktrasan och bita den i atomer, utan att någon hör något! Detta är den tredje denna vecka... Har man inte problem så skapar man sig väl dom...Ja pappa...

Speciellt om potatismoset såg sina bättre dagar innan 1988!

En till undran bara....

Varför luktar det prutt om köpe-köttbullar?

Tankar från Thunell...

Ja idag var det tänkt att vi skulle in till stan och byta rutor på bilen, men när bilen strejkade och inte ville vara med vid -28 grader så vart vi hemma istället. Jag blir less sådana gånger, för idag hade jag ställt in mig på att åka till stan, så när det gick i stöpet trodde jag att hela dagen skulle gå åt skogen. Men jag tog mig i kragen och bakade matbröd, och medans det jäste satt jag med läxor och fick en hel del gjort faktiskt. Så dagen blev ganska bra ändå trots allt.
Man rekomenderas att baka så mycket som möjligt nu innan bebisen kommer, för när den kommit finns det ingen tid för sånt, sen brukar det enligt utsago komma ganska mycket folk och hälsa på också.

En smart grej som en i föräldragruppen skulle göra var att skicka sms till alla när bebisen kommit och skriva att den kommit, vikt, längd och sånt. Sen sist skulle dom skriva, "vi hör av oss när vi vill ha besök" De hade tyckt det var jättejobbigt med allt folk som kom direkt när dom hade fått första barnet.
Och om det mot förmodan skulle komma folk, att dom fick ta med sig egen mat och fika. :D

Nej jag vet ju inte hur det blir, men rent spontant känns det som om man vill vara lite ifred första veckorna, förutom familjen då förstås. Man vill ju lära känna den lill* i lugn och ro.

Nej nu måste jag fortsätta med maten, blir potatis, köttbullar ( köpe :O ) och sås. Sen ska man väl hälsa på tant en sväng innan det är dags för "Det okända" finalen av "Top Model".
Imorgon har vi sista träffen med föräldragruppen, allafall tills alla har fått.

Tjingeling, som en god vän skulle ha sagt!

Barnmorskan

Så har man avverkat första dagen på skolan igen efter fyra veckors praktik. Kändes lite ovant att sitta still en hel dag, man vänjer sig snabbt.

Efter skolan var vi till barnmorskan, allt såg bra ut både blodtryck och alla blodprover. Bebisens hjärtljud låg på 139. Nu ska jag strax till att laga mat, blir spagetti och köttfärssås idag, det var ett bra tag sedan! Sen blir det väl den vanliga trippen till farmor och sen Mästarnas Mästare på tv.

Pics


Magen v. 33Magen idag, v. 34+5