Städ och tvätt

Idag blir det plockning här hemma, de nygifta åker straight ahead upp till oss från Thailand. Nej de har faktiskt hunnit vara hemma nästan två dagar allafall. Nu kommer de upp och ska vandra i fjällen en vecka... smekmånad med råge efter tre veckor i Thailand och en i Jämtlandsfjällen.

Ja så därför blir det lite tvättning idag, lägga i nya lakan i alla sängar. Dammsög och torkade alla golv gjorde vi igår med moster Kaj som barnvakt, lite svårt att hinna med annars när man har en son som helst ska bäras vid varje vaket tillstånd.
Jag tackar gud att han uppfann mostern, mostern som nu ligger och trynar på soffan, och bebin som sover i vagnen.

Och jag sitter här, kanske vore bättre att fixa lite frukost och äta, så man slipper kuta runt med ungen på ena armen och mackan i den andra, när han troligtvis snart kommer vakna.

Scarlett O´Hara Hamilton Kennedy Butler.

Vann den gamla godingen "Borta med vinden" på tradera, och nu sitter vi och tittar. De opererar utan bedövning, jag är glad att jag inte levde på deras tid.

Elle med hakan ligger bara och tråkar här breve.

Regn och rusk.

Har idag varit och inkasserat min loppisvinst som var på exakt 1156 kronor, inte illa pinkat. Vi hade räknat med runt 700 kronor så det vart en positiv överraskning.

Har varit och våldgästat Sara idag, fullt hus med ungar och renovering, men fint blir det.

Har till middag dinerat pytt och ägg. Nu blir det att leta mallar till födelsedagskort som Elle ska göra.

Ute regnar det......................

Loppis för fjärde dagen i rad!

Idag har vi varit både i Handjön på sommarfesten, samt loppisarna i Sve och Böle.

Shoppade faktiskt ingenting i Böle idag, men mormor köpte en bok och en speldosa åt Leon, som han ska ha när han är där. Vårt bord var faktiskt riktigt rensat, så jag sänkte priset ytterligare de sista varorna så förhoppningsvis får vi inte ta med oss så mycket hem.

Jo Sara, om hundböckerna är kvar imorgon tar jag hem dom så får du ta dom.

Nu blir det snart middag uppe hos mor och far, Micke jobbar till 20.00 så jag blev bjuden där (eller jag bjöd in mig själv).

Semester!

Ja det är vad jag har suttit med ikväll, mina semesterplaner så stora, så stora.

Det blir allafall först och främst Värmdö, vi blir där ca fem dagar. Sen drar vi vidare mot, tro det eller ej, ULLARED! Första gången för oss alla tre (mig, Micke och Elle).
Eftersom Leon är med kommer vi naturligtvis inte åka hela sträckan på en gång, man får ta det lugnt och i den takt det går... Har allafall bokat två nätter på Ullareds camping, 900 för en stuga, två nätter tyckte inte jag var speciellt mycket pengar!! Dock lär det väl gå desto mer inne på varuhuset!!

Sen blir det allafall Skövde och Floby för påhälsning hos Leons gudmor en sväng. Sen förhoppningsvis hemöver, jag tror man är ganska nöjd att komma hem efter den trippen.

Ja det var allafall våra semesterplaner för i år, hoppas verkligen ingenting går i stöpet nu. Typ hundvakt (mamma? pappa?)
Jag vet att ni är i Tyskland fram till söndag/måndag men det har jag redan fixat :D

Älskade tummen..

Jag älskar tummen, Leon har väldigt mycket tummen grejer...

Men denna bok har jag inte köpt ännu...... det var sånna vi växte upp med.


Morgonstäd

Åh vad jag är duktig! (Får man säga så om sig själv?) Jag har efter att sonen slog upp sina vackra blå klockan 06:30 dammsugit och ska nu till att torka golv. Var bara tvungen att sätta mig ner och dricka lite kaffe och prata lite med Micke innan han går till jobbet.

Det är  som svårare att städa om man är ensam med lilleman så då får man ta tillvara på de små stunderna som ges...

Loppisfynd.

Ja det kan man ju verkligen säga att man har gjort idag... FYNDADE en babybjörn bärsele för 75 kronor, ny kostar dom runt 1200-1400 kronor, och det var inget fel på den heller. Mer blev det en taklampa i keramik för 75:-, en bok om barnets första år 5:- den verkade inte ens läst. Samt en leksak till lilleman, vet inte vad man kallar det men den kostade 20 kronor allafall.

Man lär nog dit flera gånger under denna helg, dom plockar ju fram mer och mer hela tiden!!

Det var även lite smått och gott borta från vårt bord också...kul!

Nej nu blir det att se filmen vi håller på med, lilleman har precis ätit kvällsmålet och ligger hos moster och somnar nog vilken sekund som helst.


Loppmarknad.....

Varför heter det LOPPmarknad tro, är det mycket loppor på grejerna?

Ska allafall dra oss mot Böle och en sån allafall, titta efter eventuella fynd och framför allt se om vårt bord är länsat. :)
Drömma går ju...........Lär nog bli några besök den här helgen, bara den här mostern kunde dyka upp någon gång. Jag och lilleman står ju nästan starklara i hallen.


Packa.

Vi ska åka på semester i mitten på augusti och vara borta runt 1,5 - 2 veckor, vad jag funderar över är då; Hur packar man till en fyra-månaders bebis? Vi måste ju ta med oss hela hans garderob...

Pics.

Tänkte lägga upp lite bilder från Leons numera 3,5 måntliga liv. Eftersom min kamera inte har visar något datum så vet inte jag heller, men man kanske kan räkna ut hur stor han är ungefär...     
               

Jaja, det blev som det blev, håll till godo!

Konversationssvårigheter??

Ibland är inte min och mammas konversation vad den borde vara.
Detta utspelade sig nyss:

E: Ska salamin ligga utanför kylskåpet?
M: Vaa?
E: SKA SALAMIN LIGGA PÅ BÄNKEN UTANFÖR KYLSKÅPET?
M: Vaa, rinner det vatten från kylskåpet, vart då??

Kan tillägga till hennes fördel att hon höll i en skrikande Leon.

Även solen har....

...sina fläckar.
Underbaringen i nya overallen.

Leon fick en fin träningsdress av sin gudmor i doppresent, idag när det var dåligt väder och vi bara var inne var han ju tvungen att pröva den. Det var ingen hit att sitta själv i soffan, men med nappen gick det bra.