En vecka sen op.

Idag har jag vägningsdag, och sen startdagen den 1 januari har jag nu gått ner exakt 10 kilo!

Ska ta och mäta sen också, förhoppningsvis har det försvunnit en och annan centimeter också :)

Energitjuvar.

Tänk det finns folk i min omgivning som stjäl så fruktansvärt mycket energi av mig så Ni kan inte ana. Och det är inte på ett bra sätt! När man umgås med vissa får man tanka energi och man kan gå glad därifrån. Men det finns verkligen många som bara tar och tar, och man får inget tillbaka. Man blir alltså bara matt.

Folk, just i den här byn i allmänhet, vet så fruktansvärt mycket mer än en själv. Är inte det lustigt? Klaga kan man göra, men göra något själv är ju på tok för mycket begärt. Och det största problemet är ju verkligen att säga till den det berör direkt, nej visst är det väl mycket bättre att gå bakom ryggen?! Vissa kan verkligen aldrig vara nöjda. När det sen kommer ett tillfälle när man kan vara ärlig och säga vad man tycker, nej då sticker man svansen mellan benen och säger inte ett knyst, feghet kallas det!
Sen finns det dem som man kallar för "kappvändare" sånna som håller med den de pratar med, då kan man ju också undra, vad är egentligen dens personliga åsikt, och varför kan man inte ärligt säga den? Vad kan hända?
Är man rädd att inte vara älskad av alla? Då kan man ju inte ha hög självkänsla, om man känner ett behov att man måste vara omtyckt!

Jag kan inte själv säga att jag inte tar åt mig av det folk säger, för det gör jag! Även om jag önskar att det inte vore så. Och det är ju synd att något som ska vara positivt snabbt omvänds till något negativt bara pga folks jävla okunskap.   

Det jag nu frågar mig är;
Är det verkligen såhär överallt?
För någonstans är det ju nåt jävla stort fel.

Nu får vi se hur många kommentarer och åsikter jag får!

det nya livet

Två dagar har gått sen operationen, jag mår bra! Idag har vi börjat att ska äta flytkost, alltså fil, soppa m.m. 1,5 dl per portion. Det tog typ 45 minuter per måltid, häftigt att man verkligen blir mätt på så lite!

Igår hade jag finbesök av Zebbe, roligt att få prata av sig lite. Idag har Sara varit här och hälsat på mig, fick trisslotter och duschcreme plus bodylotion. Tack snälla Du!

Fick träffa kirurgen i morse en sväng också, hon tittade på magen och tyckte den såg jättefin ut- och lät jättebra!
Var en riktig prakt-patient sa hon =)

Nu ska jag försök få slut på min äppeldryck.

Då var det gjort.

Allt har gått bra, känner mig en aning mörbultad bara. Fick ju inte dricka på hela dagen igår och inatt hade jag kunnat döda för ett glas vatten. Nu sitter jag med ett glas bredvid mig, 1 dl. Skall intagas teskeds-vis. Sammanlagt på hela detta dygn ska jag nu få i mig 500 ml.
Orkar inte skriva så mycket nu, är fortfarande trött trots att man sov hela dagen igår :)

Saknar mina killar där hemma <3


dagen innan

Ligger på patienthotellet och halvglor på tv. Jag och mamma har varit och sett "Änglagård - tredje gången gillt" på bio, mycket bra! Nu väntar snart solsidan, sen knalla bort till busstation och hämta upp en grej hemifrån. Till sist en noggrann dusch. Har precis ätit min näst sista shake, imorgon smäller det!



Inskrivning.

Jag skulle vara på sjukhuset 10.45, fick nog sitta till 12.15 innan jag fick komma in och träffa min gulliga sköterska Solweig. Där inne fick jag återigen ta blodprov, blodtryck m.m. Vi pratade lite om operationen, och hur det kommer gå till efteråt.

Sen fick jag vänta åter igen ett tag, klockan 13.00 skulle det bli info från sjukgymnasten. När vi precis satt oss med henne kommer läkaren och vill träffa mig. Det var en läkare jag aldrig hade träffat förut, och besöket där inne gick också ganska snabbt. De vill nog bara "kolla en" så de vet att man är införstådd med vad detta innebär. Han hade fått info från kirurgen, som tyckte att jag var en bra kandidat till detta.

När jag kom ut igen var infon från sjukgymnasten precis slut, vi hade fått en grön broschyr och jag frågade de andra om hon hade sagt något mer än det som stod att läsa där, men de hade hon inte sa de.

Åter igen var det dags för lite väntan innan jag fick gå ner och träffa narkosläkaren. Det besöket tog kanske tre minuter, han förklarade bara lite hur det gick till när man blir sövd, och eftersom jag aldrig varit det förrut så var det ganska intressant att veta. Sen var denna dag slut och klockan var nog närmare 14.30 innan jag gick därifrån. Effektiv tid kanske var 40 minuter. Man får verkligen inte ha bråttom sådana här dagar!

Jag kommer att åka in på söndag till stan, sova på patienthotellet till måndagen. Ska försöka låna en dator och hålla er uppdaterade på vad som händer :)

Imorgon

Imorgon ska jag skriva om sjukhusbesöket, orkar inte nu. Och så ropar dom på mig i köket och vill att jag ska vara med på Chicago. Solong.

Vägningsdag.

Då var det återigen måndag och "bara" sex dagar kvar till operation. Imorgon ska jag till stan på inskrivning och träffa kirurgen, sjukgymnasten, narkosläkaren m.m. Det blir spännande!
Sen förra veckan har jag gått ner 1,8 kilo. Så sammanlagt har jag nu gått ner 5,8 kilo sen jag började med detta.
Det var ju desto mer förra veckan, så nu är det sista dagarna som gäller, stenhårt!

Snålt.

En ynka kommentar på så många unika besökare, när man ber om det, nej ska det vara så blir det nog till att låsa bloggen :P

Dag 10

Lite nervöst var det att ställa sig på vågen imorse men den visade allafall att jag hade gått ner 4,1 kilo sen jag började. Vet egentligen inte vad jag har förväntat mig, men på nio dagar är det väl ganska bra.

Idag blir det till att göra en smörgåstårta till vinlotteriet ikväll, har Elle som hjälp men måste nog ner på affären en sväng först.

Ser förresten på statistiken att det har tillkommit en hel del nya läsare de senaste dagarna. Kul tycker jag och undrar om det är det här inför operationen som drar dem, eller om de kommit hit ändå.
Det vore kul om du som är ny, känd som okänd, lämnar en liten kommentar efter Dig. Det ger mig ännu mer pepp att lyckas med detta :)

Dag 8

Idag städar jag, för att det behövs (har vinlotteri här på måndag) och för att få dagarna att gå fortare. Det är ganska lugnt med sötsuget, men att dricka dessa mål är så fruktansvärt tråkigt! "Få se vad ska man våga sig på idag då, kanske en banansmak, ja det är ju spännande"
Nej men jag ska inte klaga, detta är en fantastisk chans för mig och jag gör det för min hälsa. 
Har sms:at min ena syster om hon vill följa med och träna lite, samt sola en halvtimme, men har inte fått något svar. Hon ligger väl och sover :P

Kallt är det också så man kan inte ta med sig Leon ut och åka snowracer, speciellt inte heller eftersom han är lite hostig och snorig fortfarande... 

Nu har Leon lekt klart med skurvattnet, dags att ingripa!  

Dag 6

Som egentligen knappt har börjat ännu... Har bara hunnit med en "underbart god" frukost!

Cathrin undrade vad jag åt när jag var sugen på nåt, jag tänkte försöka svara på det :P

Under en dag ska jag äta fyra stycken Modifast-påsar. Jag har köpt smakerna Choklad, banan, hallon och vanilj. Jag dricker dem med ca 4 timmars mellanrum så det sprids ut över hela dagen. Det enda jag får äta utöver det är tomat och gurka (pga att de nästan bara innehåller vatten).

Jag får dricka kaffe, the och buljong också. Utan mjölk då, men jag ska villigt erkänna att jag har tagit mjölk i mitt kaffe ändå (någon gång).

Massa vatten ska man dricka, helst två liter per dag. Det har gått bra hittills, jag har min 0,5 liters coca-cola flaska med vatten som jag fyller på eftersom. Sara lärde mig att dricka en halvliter till varje modifast påse man drack, på så vis blir det ju två liter tillsammans. Då håller man enklare reda.
Man springer allafall på toaletten som om man vore gravid i nionde månaden!

Jag bestämmer alltså inte själv vad jag får äta, utan det kommer uppifrån. Det är för att man ska fetta av levern inför operationen. Tanken är att man ska gå ner runt 8 kilo innan. På måndag kommer jag att skriva vad jag har gått ner första veckan.





Dag 5

Idag har jag inte så mycket att tillföra er, mer än att jag stod emot vad som såg ut att vara världens godaste smörgåstårta!

Dag 4

Sitter uppe hos övriga familjen på 15 och har firat Emelie som fyllt år. De andra tryckte i sig marängswisch, jag drack kaffe, jag var inte alls sugen... :*
Imorgon fyller Elle 25 år, då ska hon göra smörgåstårta. Hon var en god syster och sa att hon kunde göra en speciell gurk- och tomatbuffé till mig.. hon är allt en ädel syster, för det är ju verkligen det som är gott på en smörgåstårta!

Nu ska jag nog våga mig på en sparrissoppa!

Dag 3

Idag har jag varit till Svenstavik och lämnat blodprover, tagit EKG och blodtryck. Allt såg bra ut och det var ju skönt, ett steg närmare. Huvudvärken håller i sig men det brukar ge med sig efter några dagar tydligen, jag brukar ha problem med huvudvärk/migrän så jag är ganska van.
Annars flyter allt på (HAHA!)

Dag 2

Jobbade långpass igår, 9-21. Kanske inte den bästa dagen att börja med modifast på, men jag fick i mig mina påsar och vattnet, och när jag kom hem tog jag mig lite buljong med tomat och gurka. Ska jag vara alldeles ärlig skulle jag hellre ha tagit lite tacos som grabbarna hade ätit, men jag gjorde inte det!

Har idag hunnit med en banan-shake (urk) till frukost och en choklad till lunch! Chokladen är faktiskt riktigt god. Nästan en liter vatten också. Men det känns avlägset till den 24... känns som om jag kommer fundera över vad jag givit mig in på både en och två gånger under denna tid, men bara man börjar se resultat på vågen så känns det säkert lättare på en gång.



Dag 1

Idag, första dagen på det nya året börjar mitt nya liv. Från idag och tre veckor framåt stavas mitt liv M O D I F A S T !
24 januari är operationen beräknad till, tänkte jag skulle skriva lite här hur det går, för att ni ska få läsa, men framför allt för mig själv! Om jag skriver ner det inbillar jag mig att det blir lättare.
Nu ska jag iallafall pinna tillbaka på jobbet för mina rast-timmar är slut.